Planboekjes

Er zijn momenteel een aantal fijne planboekjes verkrijgbaar om jouw dag of week in te kunnen plannen. Al deze papieren planners zijn heel praktisch opgezet en zeer uitgebreid. Het fijne van een planboekje is dat het formaat minder groot en handzamer is dan een notitieblok en je deze gemakkelijker mee kunt nemen naar bijvoorbeeld school of kantoor. Daarnaast heb je ook meer schrijfruimte in een planboekje vergeleken met de notitieblokken. Dit is vooral erg handig als je veel losse taken of afspraken hebt of gewoon graag veel ruimte hebt om te schrijven. Wil je liever een notitieblok in plaats van een boekje? Neem dan even een kijkje bij de dagplanner of de weekplanners.

Handige ringband

Waarom veel mensen liever een boekje gebruiken is omdat het erg prettig aanvoelt om jouw planboekje dicht te kunnen slaan op het moment dat jouw werkdag erop zit of je je to do's allemaal hebt afgewerkt. Zo kun je de dag helemaal afsluiten en wordt je niet meer geconfronteerd met wat je de rest van de week nog meer op de planning hebt staan. Een boekje is het fijnst werken als je je planning af en toe even uit het zicht wilt kunnen leggen. Het neemt minder ruimte in beslag en door de handige ringband spiraalbinding ligt jouw planning net zo plat op je tafel of bureau als een notitieblok.

Prikkelarme planboekjes

Speciaal voor mensen die moeite hebben met het reguleren of verwerken van prikkels zijn er nu ook twee prikkelarme planboekjes ontwikkeld. Ik vind dit persoonlijk een hele waardevolle toevoeging aan deze webshop! Hiermee hoop ik mensen tegemoet te komen die bijvoorbeeld ADHD, ADD of NAH (niet aangeboren hersenletsel) hebben. Ook als je hoogsensitief / hooggevoelig HSP, autistisch, burn-out, overspannen of stressgevoelig bent, kun je heel veel baat hebben bij een papieren, prikkelarme planner. De prikkelarme varianten zijn zo rustig mogelijk opgezet zodat je tijdens het invullen zo min mogelijk wordt afgeleid. Er zijn geen afleidende teksten of illustraties gebruikt zodat de opzet zo praktisch mogelijk in gebruik is. De kleur van het papier is crèmekleurig waardoor het rustiger is voor de ogen dan wit papier. Ervaar zelf hoe rustgevend zo'n planner kan werken.

Rust in je hoofd

Heb je problemen met je concentratie of je geheugen, dan is het gebruiken van een planner heel fijn zijn voor je. Je kunt al je gedachten en to do's opschrijven en je vergeet nooit meer een afspraak. Een planner kun je gebruiken in plaats van een agenda, maar natuurlijk kun je een planner ook als aanvulling gebruiken. In een agenda is het lastig om alle losse taken en to do's kwijt te kunnen, simpelweg omdat een agenda eigenlijk vooral gemaakt is voor het noteren van afspraken. Een planner is gemaakt om rust in je hoofd te creëren omdat je hier niet alleen je afspraken op kwijt kunt, maar ook alle andere dingen die je wilt of moet doen op een dag. Persoonlijk kan ik het iedereen aanraden om alles op te schrijven wat er in je hoofd opkomt. Een planner is een ideaal hulpmiddel om je hoofd leeg te kunnen maken. Zo kun je alles op één plek noteren en kun je met een gerust hart en opgeruimd hoofd gaan slapen en aan een nieuwe dag beginnen.

Hulpmiddel tijdens jouw behandeling

Volg je een behandeling bij bijvoorbeeld een ggz-instelling, psycholoog, psychiater, coach of ergotherapeut? Een planner kan jouw behandeling heel goed ondersteunen. De planboekjes zijn extra handig omdat je deze gemakkelijk mee kunt nemen naar jouw afspraak. Jouw therapeut of coach kan jou begeleiden in hoe je jouw planner het beste kunt gebruiken als ondersteuning tijdens jouw behandeling.

© 2020 - 2021 Planjeweek.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel