Het assortiment planners

De collectie planners is zeer uitgebreid met een ruimte keuze aan 'normale' en prikkelarme varianten. Om het wat overzichtelijker te maken, heb ik de verschillende designs van de papieren planblokken en planboekjes onderverdeeld in verschillende series. Als je eenmaal weet welke planner je het fijnste vind, dan kun je hem zo gemakkelijk terugvinden tussen alle andere planners. Graag leg ik op deze pagina de verschillen uit tussen de beschikbare series.


Mandala planners

De Mandala-serie is de eerste serie die verscheen. De planners die deze naam hebben gekregen, hadden toen echter een andere naam; ze heette simpelweg 'weekplanner groen met mandala' en 'A5 dagplanner groen'. Inmiddels zijn er zoveel andere planners bijgekomen dat deze planners nu deel uit zijn maken van de Mandala-serie. Dit vanwege de prachtige mandala die in het ontwerp is opgenomen. De planners uit de Mandala-serie zijn allemaal gedrukt op wit papier en het ontwerp heeft een geïllustreerde mandala en groene tinten.

Steen planners

Onder de Steen-serie vallen alle planners die een ontwerp met grijstinten hebben. Dit betreft de weekplanner met grijzige achtergrond en de A4 dagplanner met een grijze kolom. Prachtig rustig en ook wat meer mannelijk dan de andere ontwerpen. Alhoewel deze serie het natuurlijk ook erg goed doet voor de moderne vrouw.

Lotus planners

De Lotus planners hebben allemaal een prikkelarm ontwerp en daarom wordt de Lotus-serie ook wel de prikkelarme serie genoemd. De planners uit deze serie worden gedrukt op een andere papiersoort. Namelijk crèmekleurig Biotop papier, wat FSC gecertificeerd is. Deze papiersoort kijkt rustiger dan wit papier en is daardoor zachter en prikkelarmer voor de ogen. Het ontwerp van de Lotus planners is ook zeer rustig gehouden. Op de meeste planners zie je een mooie Lotus bloem terugkomen, maar verder worden er geen illustraties, kleuren of andere afleidingen gebruikt. Met name deze prikkelarme planners zijn zeer geliefd door mensen die een aandoening hebben, een behandeling volgen of prikkelgevoelig zijn. Hoogsensitieve mensen of gebruikers met ADHD vinden deze papieren planners vaak ook het allerfijnst.

Pastel planners

Dan hebben we nog de mooie, ruistige pastel planners. De naam zegt het al, dit zijn planners die opgemaakt zijn met pastel kleuren. Voor deze serie is wit of gerecycled papier gebruikt, afhankelijk van de soort planner. Deze planners zijn qua vormgeving wat kleurrijker en contrastrijker dan de andere planners. Heb je geen moeite met kleuren en wat meer prikkels en hou je van een mooi vrouwelijk, sierlijk en zen-achtig ontwerp? Dan is deze serie echt wat voor jou!


Planboekjes

Een mooie toevoeging aan het assortiment zijn de fijne planboekjes waarmee je jouw dag of week in kunt plannen. Al deze papieren planners zijn heel praktisch opgezet en zeer uitgebreid. Door het handzame formaat van het planboekje neem je het makkelijker mee naar school of kantoor dan een planner als notitieblok. Daarnaast heb je ook meer schrijfruimte in een planboekje vergeleken met de notitieblokken. Dit is vooral erg handig als je veel losse taken of afspraken hebt of gewoon graag veel ruimte hebt om te schrijven. Wil je liever een notitieblok in plaats van een planner boekje? Neem dan even een kijkje bij de dagplanner of de weekplanners.

Handige planner met ringband

Veel mensen gebruiken graag een boekje als planner omdat het erg prettig aanvoelt om het planboekje dicht te kunnen slaan op het moment dat de werkdag erop zit of alle to do's zijn afgewerkt. Zo kun je de dag helemaal afsluiten en word je niet meer geconfronteerd met de planning van de rest van de week. Als je je planning af en toe even uit het zicht wilt kunnen leggen werkt een boekje als planner erg fijn. Het neemt minder ruimte in beslag en door de handige spiraalbinding ligt jouw planning net zo plat op je tafel of bureau als een notitieblok. Doordat zowel de dag- als de weekplanner met ringband is uitgevoerd kun je hem niet alleen makkelijk dichtslaan, je kunt hem ook juist makkelijk openleggen op elke gewenste pagina. 

A4 en A5 planner ongedateerd

De planboekjes zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. De weekplanner als A4 boekje met ringband, deze biedt veel schrijfruimte waardoor je eenvoudig een overzichtelijke planning maakt. De dagplanner boekjes zijn verkrijgbaar in A4 en A5 formaat met ringband. Beide formaten van het planning boekje zijn ongedateerd. Hierdoor zijn ze te gebruiken als planner voor 2021 maar ook alvast voor 2022. En, of je nu voor een A4 of A5 planner kiest, in deze boekjes plan je niet alleen per uur, in alle planners kun je per kwartier plannen! Creëer nog meer overzicht in je planning door afspraken in je planboekje te markeren. Hiervoor kun je gebruik maken van handige markeerstiften. Neem gerust ook een kijkje tussen de andere accessoires voor je planboekje!

Prikkelarme planboekjes

Speciaal voor mensen die moeite hebben met het reguleren of verwerken van prikkels zijn er nu ook twee prikkelarme planboekjes ontwikkeld. Ik vind dit persoonlijk een hele waardevolle toevoeging aan deze webshop! Met deze planners hoop ik mensen tegemoet te komen die bijvoorbeeld ADHD, ADD of NAH (niet aangeboren hersenletsel) hebben. Ook kun je veel baat hebben bij een papieren, prikkelarme planner bij autisme en als je hoogsensitief / hooggevoelig (HSP), burn-out, overspannen of stressgevoelig bent. De prikkelarme varianten zijn zo rustig mogelijk opgezet zodat je tijdens het invullen van de planner zo min mogelijk wordt afgeleid. Er zijn geen afleidende teksten of illustraties gebruikt zodat de opzet zo praktisch mogelijk in gebruik is. De kleur van het papier is crèmekleurig waardoor het rustiger is voor de ogen dan wit papier. Plan je week in het boekje en ervaar zelf hoe rustgevend zo'n planner kan werken. De prikkelarme boekjes voor je planning zijn verkrijgbaar als dagplanner én als weekplanner. Vind je het moeilijk om te kiezen? Speciaal voor jou heb ik combideals samengesteld waardoor je op een voordelige manier met beide planners kennis kunt maken.

Rust in je hoofd

Heb je problemen met je concentratie of je geheugen, dan is het gebruiken van een planner heel fijn zijn voor je. Je kunt al je gedachten en to do's opschrijven en je vergeet nooit meer een afspraak. Zo'n handige dag- of weekplanner kun je gebruiken in plaats van een agenda, maar natuurlijk kun je hem ook als aanvulling gebruiken. In een agenda is het lastig om alle losse taken en to do's kwijt te kunnen, simpelweg omdat een agenda eigenlijk vooral gemaakt is voor het noteren van afspraken. Een planner is gemaakt om rust in je hoofd te creëren omdat je hier niet alleen je afspraken op kwijt kunt, maar ook alle andere dingen die je wilt of moet doen op een dag. Persoonlijk kan ik iedereen aanraden om alles op te schrijven wat er in je hoofd opkomt. Een overzichtelijke planner is een ideaal hulpmiddel om je hoofd leeg te kunnen maken. Zo kun je alles op één plek noteren, een goede planning maken, en met een gerust hart en opgeruimd hoofd gaan slapen en aan een nieuwe dag beginnen.

Hulpmiddel tijdens jouw behandeling

Volg je een behandeling bij bijvoorbeeld een ggz-instelling, psycholoog, psychiater, coach of ergotherapeut? Een planner kan jouw behandeling heel goed ondersteunen. De planboekjes zijn extra handig omdat je deze gemakkelijk mee kunt nemen naar jouw afspraak. Jouw therapeut of coach kan jou begeleiden in hoe je jouw planner het beste kunt gebruiken als ondersteuning tijdens jouw behandeling.

 

Dagplanner weekplanner ringband A4 A5

 

© 2020 - 2023 Planjeweek.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel